Het woord Hypnose is afkomstig van het Griekse woord “Hypnos” dat slaap betekent.

Alhoewel je in slaap lijkt te zijn (gesloten ogen en meestal volledig ontspannen), is hypnose geen slaap. Hypnose is een vorm van verhoogde concentratie die sterk naar binnen gericht is. Je blijft wel alert en bewust van hetgeen er in de omgeving gebeurt. Dus met andere woorden, je krijgt gewoon alles mee wat er gebeurd, wat er wordt gezegd etc.  Je bewuste denken wordt als het ware even op de achtergrond geplaatst en de ik ga aan de slag met je onderbewuste. Door een hypnotische staat vervaagt je kritische schild waardoor je onbewust open staat voor suggesties.

Bijna iedereen kan onder hypnose, met name kinderen zijn goed te hypnotiseren. Het enige wat er nodig is is de bereidheid van de persoon die onder hypnose gaat en de openheid waarmee deze persoon mij volgt in mijn instructies en suggesties.

Het voordeel van de hypnotische trance is dat het bewuste denken tijdelijk naar de achtergrond wordt geschoven, waardoor onder-bewustzijn toegankelijk worden. Hier ligt namelijk meer dan 90% van ons ZIJN opgeslagen. Je kan zoveel meer zelf oplossen dan je denkt, alleen moet je soms bewust uit je comfortzone om onbewust zaken aan te kunnen pakken. Door je onderbewuste direct toe te spreken, suggesties te doen kan ik je helpen om diverse dingen zelf op te lossen. Via hypnose kan je iemand o.a een positief zelfbeeld geven, afrekenen met angsten, fobieën, pijn, nagelbijten e.d.

Voor volwassenen zijjn er ook de mogelijkheden te stoppen met roken, gewichtsbeheersing en zelfverzekerdheid aanleren.

Hypnose kan de coaching dus ondersteunen doordat we dan samen aan het werk gaan met je onderbewustzijn… het slimste deel van jezelf! Vind je hypnose toch nog wat spannend? Het kan ook zonder. Er zijn ook vele andere tools om jou doel te bereiken.

Stel een vraag

Heb je een vraag en staat het antwoord niet in bovenstaand rijtje tussen? Stel je vraag en ik zorg dat deze beantwoord word.